…delikatesse i hverdagen
Header

Oppskrifter

posjert vaktelegg med jordskokkpure

november 21st, 2017 | Full size: 470 × 313

Posjert vaktelegg med jordskokkpuré

Du trenger:
4 Vaktelegg
1 l vann
1 ss eddik
1 ts salt
4 skiver loff
olje
Fremgangsmåte

Kok opp vannet med eddik og salt. Senk varmen, og knekk ett i en liten øse å legg det ned i vannet. En og en om gangen.
Posjer eggene i ca. 4 minutter, og løft dem forsiktig over i kaldt vann.
Sprøsteik loffskivene i panne med olje, sånn at de blir gylden brun
Jordskokkpure

200 g jordskokker
1 ½ sjalottløk
1 ss smør
1 dl Viltkraft
¾ dl kremfløte
½ ss eplesidereddik
litt revet muskatnøtt
salt og kvernet pepper
Fremgangsmåte

Skrell og kutt jordskokken i terninger og finkutt løken og stek dem i smør.
Tilsett kraften og kremfløte. Kok opp, kjør til glatt krem i hurtigmikser.
Smak til med epleeddik, muskat, salt og kvernet pepper.
Urteolje

Ca. 5 dl soya- eller solsikkeolje
En potte basilikum
4 fedd hvitløk
Salt, pepper og sitronsaft
Kjør alt i en foodprosessor, smak til med litt mer basilikum eller hvitløk om nødvendig.

Vel bekomme!
(oppskriften er hentet fra Ensmak.com)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *